piątek, 1 sierpnia 2008

Suszone na słońcu


TAGLIATELLE Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Druga odsłona makaronowego szaleństwa. Tym razem z suszonymi na słońcu pomidorami. Najlepsze będą tutaj ze słoika, w zalewie z oliwy z oliwek i różnych ziół.




SKŁADNIKI:

makaron (np. tagliatelle)

suszone pomidory

oliwa (ze słoika, w którym były pomidory)

starty parmezan


Makaron gotujemy w osolonej wodzie, mieszamy z pokrojonymi w paski pomidorami, polewamy kilkoma łyżkami oliwy z ziołami, posypujemy parmezanem.


5 komentarzy:

  1. Fajne są takie proste dania, ja niestety bardzo ostrożnie muszę przemycać bezmięsne posiłki moim domownikom;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, wlasnie skonczylam jesc wersje ze swiderkami. Dodalam jeszcze czosnek i bazylie. Super danie! Dzieki wielkie.

    OdpowiedzUsuń
  3. hej, jakich użyłaś pomidorów? takich w oleju?

    OdpowiedzUsuń
  4. as simple and yummie as that ;D
    really nice!

    OdpowiedzUsuń