poniedziałek, 7 lipca 2008

Zamiast ziemniaków



Pasternak. Wczoraj ubolewałam nad nazwą, dziś upiekłam. Pyszny.







Pasternak należy przekroić wzdłuż na cztery części, przełożyć do naczynia, w którym będzie się piekł, wymieszać z oliwą z oliwek (ilość podobna jak do pieczonych ziemniaków) i upiec w piekarniku tak, aby był miękki w środku i lekko spieczony w na zewnątrz.




3 komentarze:

ptasia pisze...

Wreszcie dorwałam pasternak i go upiekłam, zainspirowana Twoimi zdjęciami; ok. 15 min przed końcem posmarowałam go mieszanką musztardy Dijon i syropu klonowego. Pyszne.

lisiczka_bez_kitki pisze...

Hmmm, brzmi pysznie:) I dzięki, ze przypomniałaś mi o pasternaku, daaawno nie robiłam...

online quran reading pisze...