SOLA Z KAPARAMI

' ... Chcemy
żeby jednocześnie
były święta i czereśnie...'
A. Poniedzielski
Jeszcze mi nie przeszło. Choć cieszę się wrześniem jak nigdy wcześniej. Dziś z psami na spacerze, zasiedziałam się w słońcu. Zasiedziałam, zapomniałam. Że lata nie było. Niech już będzie piękny wrzesień. W słońcu.
Że proste najlepsze, wiem. Że słone. Jeszcze lepiej. Sola z masłem i kaparami. Bardzo dobra z zieloną sałatką, kuskusem lub młodymi ziemniakami.
SKŁADNIKI:
na dwie osoby
2 filety z soli
4 łyżki masła
4 łyżki kaparów
pieprz
Filety przyprawiamy pieprzem. Na patelni topimy masło, układamy solę (skórą do góry), smażymy na wolnym ogniu przez 2 minuty, odwracamy, posypujemy kaparami i smażymy kolejne 2 - 3 minuty. Podczas smażenia polewamy masłem z kaparami. Zsuwamy na talerz, razem z kaparami i masłem.
Z okazji ryby:
Ł O S O Ś
N A
S Z P I N A K U

SKŁADNIKI:
na dwie osoby
2 filety z soli
4 łyżki masła
4 łyżki kaparów
pieprz
Filety przyprawiamy pieprzem. Na patelni topimy masło, układamy solę (skórą do góry), smażymy na wolnym ogniu przez 2 minuty, odwracamy, posypujemy kaparami i smażymy kolejne 2 - 3 minuty. Podczas smażenia polewamy masłem z kaparami. Zsuwamy na talerz, razem z kaparami i masłem.
Z okazji ryby:
Ł O S O Ś
N A
S Z P I N A K U

7 komentarzy:
Genialnie proste i niesamowicie smaczne! Wiem, bo tez tak robie:) A zdjecie bardzo dobrze oddaje charakter dania, ma w sobie to "cos". Bradzo, bardzo mi sie podoba.
Pozdrawiam serdecznie.
mnie nie cieszy ten wrzesień
mimo słońca
lubię solę
nie wiem czy lubię kapary, spróbuję
proste i kapitalne polaczenie!!!!!
Pozdrawiam :)
nie próbowałam nigdy kaparów, ale tak pięknie wyglądają u Ciebie na tej rybce, że zapisuję do wypróbowania
Wyróżniłam Twój blog bo bardzo mi się podoba i uważam ze zasługuje na uznanie
http://gastromonia.blox.pl/2009/09/Dziekuje-I-przekazuje-dalej.html
Pozdrawiam serdecznie, GastroMonia
O Dziewczyno!
Moje smaki, oj jak bardzo moje:)
Pozdrowienia (wciąż) słoneczne!
mniam, mniam jaka rybka! i fotki świetne...;0)
Prześlij komentarz