FETA W CYTRYNOWEJ OLIWIE Z OLIWEK
Im bardziej słony ser feta tym lepiej dla mnie. Uwielbiam.
Bardzo smaczna przekąska, dobra na spotkania z przyjaciółmi. Największa frajda to maczanie pieczywa w oliwie z oliwek, która przeszła świeżym czosnkiem, skórką cytryny i ziołami.
Ja najbardziej lubię fetę kremową, ale tę często trudno pokroić w regularną kostkę. Kruszę ją wtedy na "przypadkowe" kawałki.

SKŁADNIKI:
opakowanie sera feta
1 cytryna
3 ząbki czosnku
szczypta ziół prowansalskich
Cytrynę kroimy na plastry, następnie każdy z nich kroimy na cztery części. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy oliwę, czosnek, zioła i cytrynę, odstawiamy. Fetę kroimy w kostkę, zalewamy oliwą z przyprawami i wstawiamy na godzinę do lodówki.

2 komentarze:
Pyszności! Uwielbiam fetę a ta musi być bajeczna!
dzisiaj na kolację też będzie feta :) w sąsiedztwie pomidorów ,mniam
Prześlij komentarz